210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Nově zaplatíte pouze poloviční cenu za dopravu, když nakoupíte alespoň za 1500 Kč. Pokud nakoupíte za 2500 Kč, máte dopravu zcela zdarma. Platí pro běžné zásilky koncových zákazníků kurýrem či poštou. Neplatí pro Top Trans, individuální přepravu ani pro velkoobchodní zákazníky.

Živý vánoční stromek udělá radost několikrát

Všechny články
Vánoční jedle

Každý rok se v Česku prodá víc než milion řezaných vánočních stromků. Ano, smrčky, borovice a jedle jsou pěstovány ve speciálních školkách právě proto, aby o svátcích ozdobily naše domácnosti…

… na druhou stranu, milion stromků, to už je velká hora odpadu, který se povaluje kolem popelnic často ještě v půlce ledna.

Zkuste to letos jinak – rozbalte dárky pod živým stromkem, který po Vánocích vrátíte do přírody, kde bude spokojeně růst další desítky a možná i stovky let. Jste pro? Po dárcích se porozhlédněte vy, živý stromek zajistíme my – letos poprvé máme v nabídce vánoční jedli kavkazskou v kontejneru.

Stromky jsou vysoké 125–150 cm, mají pravidelný tvar a v kontejnerech jsou pěstované odmala, jsou tak mnohem odolnější než stromky, které někteří prodejci do květináčů přesazují krátce před prodejem a které často začnou usychat ještě během Vánoc.

Dodání? Vánoční stromek v kontejneru vám dodáme kamkoli po České republice.

Jakou potřebuje stromek v kontejneru z našeho zahradnictví o Vánocích péči?

  • Po dodání ho umístěte do chladu, ideálně jej mějte co nejdéle venku (na balkoně, na terase, na zahradě), cca 10 dnů před Štědrým dnem mu dopřejte aklimatizaci v místnosti o teplotě 5-10 °C,  následně jej přeneste do místnosti o teplotě 15-18 °C.
  • V prostředí, ve kterém bude přes Vánoce, postavte stromek na světlé místo, vyvarujte se jeho umístění vedle radiátorů topení nebo krbu. Nezapomeňte na dostatečnou zálivku.
  • Po svátcích stromek postupným snižováním teploty aklimatizujte na chlad, stále jej přiměřeně zalévejte.

Co s vánoční jedlí z kontejneru po Vánocích?

Máte dvě možnosti – ponechat ji v kontejneru a použít jej jako vánoční stromek příští rok (v tom případě je vhodné přesadit ji do většího květináče) nebo ji vysadit do volné půdy.

Na zahradě je jedle kavkazská ozdobou, a co je hlavní – můžete si u ní kdykoli se svými blízkými připomenout, že právě ona vám dělala společnost při rozbalování vánočních dárků.

A  hned příští zimu můžete vysazený stromek ozdobit pro hosty, které vidí na zahradě rád každý zahradník – lojové koule nebo krmítko se semínky ocení kosové i sýkorky.

Sdílet: