210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Zasaďte podzimní živé ploty už dnes

Všechny články
Bobkovišeň

Stálezelené živé ploty z listnáčů velmi rychle vyrostou a během celého roku vám poskytnou dostatek chráněného soukromí. Živé ploty z habrů a bobkovišní nejsou na českých zahradách tak obvyklé jako túje, proto vaši zahradu zajímavě odliší.

Nejlepší doba na výsadbu habrů

Na podzim se v našich končinách ujme řada stromů a keřů daleko lépe než na jaře, kdy je čeká zatěžkávací zkouška létem. Pro habry to ovšem platí dvojnásob. Ideální doba pro jejich výsadbu začíná v polovině října. Dobře prokořeněné sazenice v kontejnerech z naší nabídky se ovšem nemusíte bát sázet ani během srpna a září. Při výsadbě totiž nedochází k porušení kořenů, a tak se kvalitní rostlina vždy pěkně ujme. Při vysazování v srpnu ovšem musíte počítat s četnější zálivkou. Během podzimu jemné vlasové kořínky habrů skvěle zakoření a na jaře bude mít váš habr obrovskou výhodu ve zdraví a růstu. I když to na první pohled může vypadat, že na podzim a v zimě se s habrem nic neděje, keř sílí a připravuje se na to, jak vás na jaře překvapí.

Populární bobkovišně pro moderní zahrady

Stálezelené bobkovišně se v posledních letech staly velmi oblíbeným prvkem moderních zahrad, předzahrádek i velmi efektní dřevinou pro živé ploty. Jejich majitelé sází na to, že jim tyto věčně zelené keře poskytnou dostatek soukromí po celý rok. Na svěže zelené bobkovišně se nádherně dívá během jarních a letních dnů, jejich sytá zelená vynikne i během podzimu, kdy už krása zahrady často odkvétá. A snad nejpěknější pohled skýtají bobkovišně během zimy, kdy se lehce ojíní nebo nádherně ozdobí sněhovou krustou. Hustě zelený živý plot z bobkovišní bude zajisté tím nejkrásnějším v ulici. 

Výhody živých plotů z listnáčů

  • Výjimečnost. Bobkovišně a habry nejsou zdaleka tak běžné jako thuje, proto vaši zahradu v celém okolí odliší.
  • Rychlý růst. Na živý plot nemůžete čekat celá desetiletí, proto je dobré vybrat si keře, které porostou svižněji.
  • Celoroční krása. Při výběru keřů pro živý plot je třeba myslet především na praktickou stránku věci – soukromí chcete přece celoročně, nikoli sezónně.

Speciální kousky, které by neměly uniknout vaší pozornosti

Nenáročný habr obecný

Pokud milujete listnatou klasiku, bude vaším favoritem právě habr obecný. Mění se s každou roční dobou, takže si nekupujete stále stejný živý plot, ale nádhernou paletu zelených odstínů v silné a vitální rostlině. Dobře se mu daří na slunci i v polostínu, je nenáročný na pěstování a výborně toleruje i sucho. Pro vytvarování živého plotu ho budete stříhat dvakrát ročně, vždy v květnu a v září.

Oblíbená bobkovišeň

Vysoká stálezelená bobkovišeň se někdy označuje jako vavřínovec. Tento keř či malý strom pochází z jihovýchodní Evropy, proto ho budete muset v prvním roce přihrnout mulčem, aby rostlina nevymrzla. Pokud vám přece jenom omrzne, nemusíte se bát, na jaře znovu obrazí. Od dubna do května bobkovišně obvykle kvetou a přilákají motýly z celého okolí. Bobkovišně skvěle vypadají v pozadí barevných výsadeb, velmi pěkně zakryjí všechny nevzhledné kouty v zahradě a dovedou vytvořit i kouzelný živý plot.

Předpěstovaný živý plot ušetří 8 let růstu bobkovišní

Od živého plotu majitele domů často odradí jeho pomalý růst. Krásný kovaný plot vám vyroste u domu za tři měsíce, ale na hustý zelený plot jste si museli až do nedávna počkat zhruba 8 let. To se změnilo s novinkou posledních let – předpěstovanými živými ploty. Ráno odejdete do práce, během dne manžel převezme naši zásilku a večer se už budete vracet do domu, který je oplocen hustým a nepropustným živým plotem. Za jediný den změníte svou zahradu k nepoznání. Není to lákavá představa?

Sdílet: