210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Nově zaplatíte pouze poloviční cenu za dopravu, když nakoupíte alespoň za 1500 Kč. Pokud nakoupíte za 2500 Kč, máte dopravu zcela zdarma. Platí pro běžné zásilky koncových zákazníků kurýrem či poštou. Neplatí pro Top Trans, individuální přepravu ani pro velkoobchodní zákazníky.

Vánoční stromeček v květináči ano nebo ne?

Všechny články
IMG_4747

Obava, že řezaní vánočních stromečků devastuje lesní porost, naštěstí pomalu mizí. Pěstují se totiž na speciálních plantážích, u nás nebo v zahraničí, čistě za účelem řezu na Vánoce. Kácí se již v říjnu, takže abyste ho udrželi v dobré kondici nechte ho v chladu do poslední chvíle a ponořte kořen do vody.

Máte samozřejmě možnost zajet na některou z farem a svůj vlastní stromeček si vybrat a uřezat.

Jak je to se stromečky v květináčích?

Stromečky v nádobách si lidé kupují zpravidla proto, že je chtějí zpětně vysadit do přírody. Navíc je červený květináč, ve kterém se obvykle prodávají, typicky vánoční.

Tyto stromečky se většinou zpět do přírody vrátit nedají. Proč?

Semenáčky se zasadí s květináčem přímo do půdy a jakmile stromek doroste požadované velikosti, vytrhne se ze země bez kořenového systému, hlavní kořen se usekne. Takový strom je mrtvý. Někdy se pěstují bez květináčů, ale postup vyjmutí z půdy je stejný. I tento strom již není životaschopný.

Je možné mít opravdu živý vánoční stromeček v květináči? Ano!

Ano, ale…

·         stromeček musí být pěstovaný jako strom v balu, tudíž musí mít dostatečně velký květináč, nesmí to být stromek na jednorázové použití.

·         Musíte být velmi citliví s jeho přechodem z chladu do tepla a opačně. Přechod musí být pozvolný, z venku jej umístěte do nevytápěné verandy, pak nejlépe do temperované místnosti a naposledy do vytápěného pokoje. Každý krok by mě trvat vždy několik dnů. Stejně postupujte při přechodu z interiéru ven.

 

Sdílet: