210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
hloubka-výsadby

Jarně kvetoucí cibuloviny se sadí na podzim. Ideálně od druhé poloviny září, do první půlky listopadu. Poradíme Vám, jak na to správně.

V článku bychom Vám chtěli shrnout několik důležitých informací o sázení cibulovin.

  • Podívejte se na obě videa, kde sázíme cibuloviny do záhonu a do trávníku. 
  • Můžete si také stáhnout přehledný obrázek, jak hluboko sázet jednotlivé jarní cibuloviny.
  • S novým měsícem si stáhněte seznam úkolů, abyste na nic nezapomněli. 

 

Aby vaše záhony na jaře zářily barevnými květy, tak byste měli dodržet několik pravidel. Co zahradník, to trochu jiné míry. Naše ověřená zkušenost hovoří takto:

·         Cibuloviny vysazujte do hnízdeček po 3 a více kusech. Čím více kusů jednoho druhu cibule, tím větší efekt.

·         Hloubka výsadby je tím větší, čím větší je velikost cibule. Saďte minimálně do dvojnásobku výšky cibule. Pro lepší orientaci jsme vyfotili ilustrační obrázek.

·         Vzdálenost mezi cibulemi je diskutovaná otázka. Nejčastěji se sadí na dvojnásobek šířky cibule. Pokud chcete opravdu husté trsy, tak saďte cibule téměř na dotek.

·         Cibule saďte do nepravidelného tvaru, cik cak. Aby pak působily přirozeně. Výsadba v řadě se využívá především jako lemování nebo v městské výsadbě na geometrických záhonech.

·         Kombinujte cibuloviny, aby na sebe navazovaly dobou kvetení. Jako první začínají sněženky, krokusy, pak je následují narcisy, tulipány a hyacinty. Dlouho kvetou modřence a ladoňky. Nezapomeňte na okrasné česneky, jejichž suché květenství zdobí záhon ještě v pozdním létě.

Cibuloviny nemusíte vysazovat pouze do záhonu. Vyniknou i v trávníku, pod stromy nebo jako lemování chodníčku. Nebojte se je zasadit i na skalku.

Při práci používejte rukavice. Cibule jsou obvykle namořené proti houbovým chorobám.

Ilustrační obrázek hloubky výsadby jarních cibulovin

hloubka-výsadby cibulovin
hloubka-výsadby cibulovin
Sdílet: