210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Nově zaplatíte pouze poloviční cenu za dopravu, když nakoupíte alespoň za 1500 Kč. Pokud nakoupíte za 2500 Kč, máte dopravu zcela zdarma. Platí pro běžné zásilky koncových zákazníků kurýrem či poštou. Neplatí pro Top Trans, individuální přepravu ani pro velkoobchodní zákazníky.

S čím kombinovat kapradiny?

Všechny články
kapradiny

Tyto starodávné rostliny jsou k vidění nejen v lesích, ale také v zahradách. Výborně se jim totiž daří v místech, které jsou pro ostatní rostliny nepřijatelné. Většina kapradin totiž preferuje stín nebo polostín, vlhko a kyselou půdu. Odměnou vám bude jejich krásná zelená barva a hlavně vzdušná, téměř tajemná atmosféra.

Kapradiny je ideální kombinovat s dalšími rostlinami, které je ozvláštní květy nebo jinak barevnými listy.

Nejlépe se ke kapradinám hodí:

·         Bohyšky se svými různě velkými, zelenými listy. Některé kultivary mají listy panašované se světle krémovou nebo jedovatě zelenou.

·         Pomněnkovec se svými světle modrými drobnými květy.

·         Zajímavými květy prozáří záhon kapradin lilie. Nebojte se této neobvyklé kombinace.

·         Kontrastními bílými a vonícími květy vás nadchnou konvalinky.

·         Podobně jako bohyšky vás ohromí zajímavými listy dlužichy. Jejich laločnaté listy v barvě od vínové přes šedofialovou ozvláštní zelenou barvu kapradin. Navíc kvetou drobnými, světlými květy na vysokých, tenkých stoncích.

Zakomponujte kapradiny jako lemování nebo pozadí záhonů. Vytvořte s nimi kompozici ze zajímavých kamenů. Nebo je vysaďte jako zajímavý solitér. Jisté je, že jejich zajímavé listy vás budou lákat k pohledu nebo dokonce dotyku.

Sdílet: