210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
Nově zaplatíte pouze poloviční cenu za dopravu, když nakoupíte alespoň za 1500 Kč. Pokud nakoupíte za 2500 Kč, máte dopravu zcela zdarma. Platí pro běžné zásilky koncových zákazníků kurýrem či poštou. Neplatí pro Top Trans, individuální přepravu ani pro velkoobchodní zákazníky.

Rozkvetlá podzimní zahrada: Zasaďte svíčkovce a trubače

Všechny články
svickovce cover

Krása letniček a trvalek pomalu odkvétá a vy přemýšlíte, čím zpestřit podzimní zahradu. Vsaďte na svíčkovce a trubače. Patří totiž k nejdéle kvetoucím rostlinám, které budou vaši zahradu zdobit až do prvních mrazů. Během podzimu na ně přiletí včely i motýli a zajisté se přijdou podívat i zvědavé sousedky.

Nejdéle kvetoucí trvalky

Svíčkovce se právem řadí k nejdéle kvetoucím trvalkám – jejich první květy vás překvapí už na začátku léta a ty poslední zase potěší až do prvních mrazíků. Pokud jim poskytnete dobře propustnou půdu a zimní ochranu nastýlkou, budete se z jejich květů těšit po několik let. Svíčkovce se také poměrně snadno množí samovýsevem, na vhodném stanovišti tedy porostou trvale. Na našem e-shopu najdete tyto oblíbené trvalky s výhodnou množstevní slevou, která vám zajistí, že budete mít nádherně barevnou zahradu i na podzim.

Bílé i temně růžové květy bez velkého úsilí

Severoameričtí příbuzní pupalkovitých se v českých zahradách zabydleli přibližně před deseti lety, proto svíčkovce řada zahrádkářů stále považuje za novinku. Jejich odrůdy se liší zejména barvou květů – od nádherně bílé až po temně růžovou – i zbarvením listů. Neúnavně kvetoucí rostliny velmi dobře snášejí sucho a výborně se kombinují s travinami i dalšími kvetoucími trvalkami. Svíčkovce byste měli sázet vždy tak, jak by je sázela sama příroda – tedy vždy po více rostlinách v jedné skupině, nikoli různé rostliny vedle sebe jako v botanické zahradě.

Dobrá zpráva pro balkonové zahradnice: Nižší kultivary svíčkovců lze pěstovat i v nádobách na terasách a balkonech. 

 

 Nejkrásnější svíčkovce v okolí

 

Svíčkovec Summer Breeze

Jemná trvalka, která se v našich podmínkách pěstuje jako letnička, vypadá výborně v kombinaci s travinami. Sluší jí to podél nižších kostřav i vedle velikánů, jako jsou kavyl, dochan nebo ostřice. Ukázat v e-shopu

Svíčkovec Gambit Variegata Rose

Atraktivní kultivar pro náročné zahradnice, které si potrpí na pestrost barev. Svým neobvyklým tvarem květů vaši zahradu ozdobí od června až do září. Záplava tmavě růžových květů může reprezentovat přímo před vchodem do domu nebo tvořit stálekvetoucí dominantu trvalkového záhonu. Do e-shopu

 

 

Dokonale okrasné popínavky – trubače

Hledáte-li popínavku pro krásné květy během pozdního a babího léta, určitě vás budou zajímat trubače – konkrétně trubač velkokvětý a trubač kořenující. Tyto okouzlující popínavé dřeviny jsou dokonale okrasné a výborně se hodí na ovíjení pergol, branek, zahradních domků či nevzhledných zdí. Trubače upřednostňují jižně exponované polohy a dostatek místa. Velmi dobře se jim daří na drátěných konstrukcích. Trubače navíc rostou poměrně bujně, takže během několika let vytvoří velmi husté dělicí či pohledové clony.

Trubač kořenující

Kdybychom měli z trubačů doporučit jen jeden druh, určitě by to byl trubač kořenující. Jeho oranžovočervené nálevkovité květy se sice objevují až po několika letech, ale zato v takovém množství, že vám to bohatě vynahradí. Velmi rychle roste, ocení humusovitou půdu a je nenáročný na pěstování. Skvěle bude vypadat na nové pergole i na starší nevzhledné zdi. Ukázat v e-shopu

 

Další možnosti:

Sdílet: