Recept na chutnou žemlovku včetně fotek nám poskytla Renata zmesta_navesnici.
Zapékací mísu vytřete plátkem másla.
V další míse rozmíchejte:
- 1/2 litru mléka,
- 1 vejce,
- 2 lžíce moučkového cukru.
Milí zákazníci, směle prohlížejte, vybírejte a nakupujte ať se máte na co těšit. Všechny objednávky budeme expedovat od jarní sezony 2026. O termínu odeslání Vás samozřejmě budeme informovat e-mailem.

Jednoduchý recept na žemlovku, do které spotřebujete padaná jablíčka ze zahrady nebo ta, která jste si strouhaná zavařili.

Recept na chutnou žemlovku včetně fotek nám poskytla Renata zmesta_navesnici.
Zapékací mísu vytřete plátkem másla.
V další míse rozmíchejte:

Na žemlovku použijte vánočku nebo loupáky. Nakrájejte na asi centimetrové plátky a namočte je do mléka. Ne příliš, aby nerozměkly, ale aby se daly trochu tvarovat. Rozložte na dno zapékací mísy a na ně položte vrstvu nastrouhaných jablek. Jablka posypte skořicí, nepřidávejte cukr (sladké pečivo s kyselejšími jablky je dobrá kombinace).

Na jablka dejte další vrstvu namočené vánočky. Zbylé mléko nalijte do zapékací mísy. Důležité je, aby vše bylo hodně vlhké, aby žemlovka nebyla suchá. Navrch položte pár plátků másla a dejte do trouby vyhřáté na 180 stupňů, dokud není povrch opečený do křupava.