Recept na chutnou žemlovku včetně fotek nám poskytla Renata zmesta_navesnici.
Zapékací mísu vytřete plátkem másla.
V další míse rozmíchejte:
- 1/2 litru mléka,
- 1 vejce,
- 2 lžíce moučkového cukru.
Jednoduchý recept na žemlovku, do které spotřebujete padaná jablíčka ze zahrady nebo ta, která jste si strouhaná zavařili.
Recept na chutnou žemlovku včetně fotek nám poskytla Renata zmesta_navesnici.
Zapékací mísu vytřete plátkem másla.
V další míse rozmíchejte:
Na žemlovku použijte vánočku nebo loupáky. Nakrájejte na asi centimetrové plátky a namočte je do mléka. Ne příliš, aby nerozměkly, ale aby se daly trochu tvarovat. Rozložte na dno zapékací mísy a na ně položte vrstvu nastrouhaných jablek. Jablka posypte skořicí, nepřidávejte cukr (sladké pečivo s kyselejšími jablky je dobrá kombinace).
Na jablka dejte další vrstvu namočené vánočky. Zbylé mléko nalijte do zapékací mísy. Důležité je, aby vše bylo hodně vlhké, aby žemlovka nebyla suchá. Navrch položte pár plátků másla a dejte do trouby vyhřáté na 180 stupňů, dokud není povrch opečený do křupava.
Pojedete na návštěvu ke kamarádce se zahradou? Vymýšlíte dárek pro maminku, která ráda pěstuje rajčata?
Vyberte částku, zaplaťte on-line a my vám ho ihned pošleme na e-mail.