210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

Pod pokličkou I., aneb do čeho balíme naše zásilky

Všechny články
blistry na balení rostlin

Balení rostlin pro přepravu kurýrem je náročná disciplína. Dopravit rostliny k zákazníkovi v perfektním stavu je pro nás důležité. Zároveň klademe důraz na využívání moderních obalů, recyklovaných a recyklovatelného materiálu.

Jak k vám doputují rostliny:

·         Ve velké kartonové krabici s naším logem a zřetelně označeným víkem.

·         Většinou jsou rostliny jednotlivě uzavřené v plastových zelených blistrech.

·         Přebytečný prostor je vyplněn zelenými nafouknutými polštářky.

Recyklace kartonových krabic, ač se to nezdá, není jednoduchá záležitost a bohužel se nedají recyklovat donekonečna. Proto by bylo nejlepší, kdybyste je sami využili k dalšími účelu. Uskladněte do nich například vánoční ozdoby, sezónní oblečení nebo dětské hračky, které uložíte na půdu. Pokud se vám krabice nehodí, tak ji zkuste nabídnout v místní facebookové skupině, protože se může hodit někomu, kdo se třeba stěhuje.  

·         Když se vám jich nahromadí více, tak je darujte jinému eshopu, který rád využije použité krabice. Využijte aplikace, kde si můžete najít odběrné místo. Doporučujeme jej nejprve zkontaktovat, zda mají o krabice zájem. Mezi námi je také plno tvůrčích lidí, kteří prodávají své výrobky na Fleru a zasílají je zákazníkům. Určitě i vy někoho takového znáte. Nabídněte mu použité přpravní obaly. 

·         Jako poslední varianta se nabízí popelnice na tříděný odpad.

Podle dat společnosti EKO-KOM z roku 2019 každý z nás v ČR vytřídil 15,1 kg odpadu z plastů a míra recyklace byla 79% (kolik % plastového odpadu jsme vytřídili do žluté popelnice) . Z tohoto množství se však zrecykluje pouze 50%. Plast, který se již dál nevyužije končí na skládce nebo ve spalovně. Objem plastu, který se na celém světě vyprodukuje, vyhodí je tedy nepředstavitelný.

Proto jsme se rozhodli balit rostliny do:

·         blistrů a vzduchových polštářků, které jsou ze 100 % z recyklovaných PET lahví. Dají se navíc opětovně recyklovat. (Recyklovaný plast poznáte jednoduše tak, že zelená barva má různé odstíny a obaly nejsou barevně identické.)

Snižujme společně spotřebu plastového materiálu, třiďme pečlivě vše, co je možná a šetřeme tak přírodu.

Sdílet: