210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
trvalky k řezu

Jaké trvalky jsou vhodné k řezu do vázy? Vybrali jsme pro vás ty, které krásně kvetou nejen v záhonech, ale dlouho vydrží i ve váze.

verbena bonariensis
verbena bonariensis

Sporýš argentinský (verbena)

Sporýš je velmi populární krátkověká trvalka, kterou určitě často vídáte v trvalkových záhonech. Přitahuje motýly a další opylovače, působí křehkým dojmem a kvete celé léto. Ve váze vám, v kombinaci s dalšími řezanými květinami, vytvoří nádhernou letní kytici.

 

 

kytice s pivoňkou
kytice s pivoňkou

Pivoňka

Pivoňky jsou hvězdy řezaných kytic. Často tvoří základ těch svatebních. Rozlišujeme několik typů pivoněk, všechny jsou nádherné. Pivoňkám uřízněte maximálně ⅓ květů těsně před tím, než se rozvinou. Zavřený květ pivoňky by při lehkém zmáčknutí měl být jako marshmallow, to je ideální čas kdy ji uříznout do vázy.

 

 

Phlox paniculata ''Flame White Eye''
Phlox paniculata ''Flame White Eye''

Plamenka latnatá

Jako dítě jsem u babičky na zahradě trhala kytice z čistě bílých floxů, neboli plamenky latnaté. Nádherně voní a ve váze udělají parádu. Výhodou plamenky latnaté je široká paleta barev, takže si vybere každý. 

 

 

kytice s ostrožkou
kytice s ostrožkou

Ostrožka


Kytice z ostrožek oslní každého.Vysaďte je do vlhčí půdy na slunce.

 

 

kytice s kopretinami
kytice s kopretinami

Kopretina


Drobnými kvítky bohatě kvetou řimbaby, kopretina největší má velké květy. Stylově se hodí do lučních kytic, kde vynikne v kombinaci s lučním mákem, šalvějí, marulkou nebo levandulí. Kopretiny jsou obzvlášť oblíbené u opylovačů.

 

 

Achillea millefolium ''Summer Pastels'' (1)
Achillea millefolium ''Summer Pastels'' (1)

Řebříček


Do suché vazby nebo do vázy se skvěle hodí řebříček. Ať už si vyberete pastelové tóny nebo jasně žlutá květenství, ve váze vydrží kvést dlouho.

 

 

Lathyrus latifolius ''Weiß'''' (2)
Lathyrus latifolius ''Weiß'''' (2)

Hrachor


Květy hrachoru vyplní letní kytici svými jemnými květy. Bonusem je jejich příjemná vůně. Řezáním květů navíc podpoříte tvorbu dalších.

 

 

Dianthus barbatus ''Bodestolz Mix''
Dianthus barbatus ''Bodestolz Mix''

Hvozdík vousatý


Hvozdíky s oblibou pěstovaly už naše babičky. Hodí se do venkovské předzahrádky, ale dají se výborně zakomponovat do trvalkových záhonů v moderní zahradě. Ve váze dělají parádu velmi dlouho.

 

 

kytice s agastache
kytice s agastache

Agastache

Bujná trvalka, která přitahuje opylovače, roste do výšky 1 m. Příjemně voní a hodí se do trvalkových záhonů na slunce.

 

 

kytice růží
kytice růží

Další rostliny vhodné k řezu:


Perovskie, hvězdnice, chryzantémy (listopadky), krásenky, cínie (ostálky), jiřiny, mečíky, alstromérie, slunečnice, lilie, hortenzie, levandule, šalvěj, růže, šanta, kvetoucí meduňka nebo máta.

 

 

Sdílet: