210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
masoplodka

Na konci zimy se příroda pomalu probouzí ze zimního spánku a ve vzduchu je cítit jaro. I když to vypadá, že většina rostlin ještě spí, existují listnaté dřeviny, které se rozhodly kvést právě v tomto chladném období a přinášejí do zahrad a parků první nádech jara. Které to jsou?

  • Arcococca confusa (Masoplodka pomíchaná)

Masoplodka je stálezelený keř, který na konci zimy přitahuje pozornost svými drobnými, avšak silně vonnými květy. Později se z nich tvoří kovově lesklé modročerné bobule. Ideálním místem pro výsadbu je polostín nebo stín chráněný před větrem. U nás může masoplodka vymrzat, vysazujte ji tedy v teplejších oblastech.

  • Lonicera x purpusii 'Winter Beauty' (Zimolez)

Opadavý zimolez 'Winter Beauty' je okrasou zimní zahrady díky svým krémově bílým, voňavým květům. Kvete od února do března, červené bobule se objevují v květnu. Tento keř je nenáročný na půdu i na péči. Vysaďte ho na slunce nebo do polostínu, do dostatečně vlhké a propustné půdy. 

  •  Hamamelis intermedia (Vilín prostřední)

O vilínu jsem psala v předposledním herbáři zde. Vilín prostřední je známý svými zajímavými, proužkatými květy, které se objevují na holých větvích a vytvářejí jedinečný vizuální efekt. Kvete v různých odstínech žluté, oranžové a červené. Vilín je ideální pro solitérní výsadbu, kde může plně ukázat svou krásu.

  • Viburnum bodnantense (Kalina bodnanská)

Kalina bodnanská je oblíbená pro své růžovobílé květy, které se objevují na holých větvích již v prosinci. Je zajímavá i pro své listy, které raší bronzové a mění se do zelené, na podzim jsou pak vínově červené. Vysaďte ji na slunce nebo do polostínu, do dobře propustné půdy. 

  • Daphne mezereum 'Rubra' (Lýkovec jedovatý)

Lýkovec jedovatý je známý svými sytě růžovými květy, které se objevují ještě před listy a šíří silnou vůni. Jeho červené bobule jsou vítanou pochoutkou pro ptáky. Vysaďte ho na slunce nebo do polostínu, na chráněné místo do humózní a vlhčí, dobře odvodněné půdy. Místo vyberte rozvážně, nesnáší přesazování. Všechny jeho části jsou jedovaté (výjimkou jsou ptáci) a jeho míza může dráždit pokožku. 

 

Bonus

  • Salix gracilistyla 'Red Cats' (Vrba štíhlopestíková 'Red Cats')

Vrby na jaře okouzlují kočičkami. Tato, jak název napovídá, má kočičky v červených tónech, třpytí se ve slunci růžovo-stříbrně. Hodí se na slunce, do vlhčí půdy a vynikne v předzahrádce.  

 

Některé dřeviny nejsou momentálně dostupné, ale doporučuji vám zapnout si hlídacího psa. V momentě, kdy zboží naskladníme, vám přijde notifikace do e-mailu. 

 

 

 

Hledáte rostliny podle doby květu? Filtr na našem e-shopu vám pomůže s vyhledáváním, nejen podle doby kvetení.

filtr
filtr

Nádherně vonící květy masoplodky (Sarcococca confusa)

Sarcococca confusa
Sarcococca confusa

Vilíny vás okouzlí zimě svými jedinečnými květy, na podzim krásnými listy.

Hamamelis intermedia ''''Orange Beauty'''' (1)
Hamamelis intermedia ''''Orange Beauty'''' (1)
Sdílet: