210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.

5 důvodů proč mít zelenou střechu

Všechny články
zelená střecha

Rozhodujete se, jestli investovat do zelené střechy? Proč ji mít? Jaký typ zelené střechy? Kolik to stojí? Je údržba náročná? Jaké rostliny jsou vhodné? Všechny tyto otázky vám rádi pomůžeme zodpovědět.

5x PRO zelenou střechu:

·         ušetříte za klimatizaci nebo vytápění - snižuje v horku teplotu v objektu (střecha se tolik nerozpálí), v zimě naopak nedochází k tak výraznému vychladnutí

·         má ekologický přínos – zvyšuje biodiverzitu, zachycuje prach a škodliviny ze vzduchu, zadržuje dešťovou vodu, zvyšuje vlhkost vzduchu a spotřebovává CO₂.

·         chrání střechu – prodlouží životnost střešního pláště, chrání ho před UV zářením a mechanickým poškozením

·         má estetický efekt – zelená střecha je krásná v každém ročním období

·         můžete na ni získat státní dotaci

Typy zelených střech:

·         Extenzivnínejčastější typ zelené střechy. Na nízkou vrstvu substrátu se vysadí nízké, suchomilné rostliny, především rozchodníky nebo druhy nízkých okrasných travin. Při maximálním nasáknutí vodou je zatížení 100 kg na 1 m² (to platí pro ext.střechy s výškou substrátu 4–6 cm, pokud bude střecha s vyšší vrstvou substrátu, zatížení při plném nasycení bude větší).

·         Intenzivní – má vyšší nároky na statiku, vysazují se rostliny s hlubším kořenovým systémem. Může se využívat i jako střešní zahrada. Je však na rozdíl od extenzivní střechy náročnější finančně i na údržbu.

Náklady na extenzivní zelenou střechu svépomocí:

Podle Geomall.cz jsou náklady na materiál zhruba 1075 Kč/m² (bez dopravy, příslušenství a práce).


Jaká je výše dotace:

Podle typu zelené střechy můžete získat 700-1000 Kč/m² plochy vegetačního souvrství zelené střechy. Maximální výše podpory je 100 000 Kč. Více informací o žádosti o podporu najdete zde.

Podrobný fotonávod a další podrobné informace o realizaci zelené střechy si můžete přečíst zde

 

Intenzivní zelená střecha

intenzivní zelená střecha
intenzivní zelená střecha

Extenzivní zelená střecha necelý 1 rok po výsadbě

intenzivní zelená střecha
intenzivní zelená střecha
Sdílet: