210x210
Doručíme v pořádku nebo zdarma vyměníme
99,8% rostlin doručíme zdravé a v pořádku, protože každá zásilka projde přísnou kontrolou kvality rostliny i balení. Pokud by se přeci jen něco pokazilo, kontaktujte nás, pošlete nám fotografii problému a my vám rostlinu obratem vyměníme.
benefit_4
Nejširší výběr v ČR
10.000+ druhů skladem
Máme skutečně tu nejširší nabídku rostlin na českém internetu. Od nejkupovanějších klasik až po raritní kousky, které na zahradách málokdy potkáte.
benefit_1
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
Balíček vám zdarma dodáme od 2500 Kč. Platí pro balíčky posílané kurýrní službou (Česká Pošta, DPD, PPL). Nevztahuje se na paletové zásilky, individuální dopravu, ani zahradnictví flos kurýra.
60x60
Pěstujeme přirozeným způsobem
To znamená především na venkovních plochách, bez rychlení ve sklenících a zbytečné chemie. Rostliny připravujeme tak, aby dokázaly dlouhodobě žít především venku na zahradách, ne jen na pohodlných regálech zahradních center.
ico_care
Ekologické a šetrné
balení rostlin
Životní prostředí je pro nás důležité. Používáme proto blistry ze 100% recyklovaného a recyklovatelného materiálu.
růže

Růže jsou jednou z nejoblíbenějších ozdob zahrad. Bohužel však často trpí chorobami nebo je napadají škůdci. Důležitá je prevence, díky které můžete mít růže krásné a zdravé po celou sezónu.

Problémy, které nejčastěji postihují růže jsou:

·        Černá skvrnitost

·        Padlí

·        Rez

·        Šedá hniloba

·        Škůdci

Padlí

Je nejrozšířenějším houbovým onemocněním růží. Na mladých listech, poupatech a výhonech se objevuje šedobílý moučnatý povlak. Začíná se objevovat na konci jara. Prevencí je vyhnout se špatným podmínkám pěstování (nevětraná poloha, málo světla, nedostatečné nebo nevhodné hnojení, zalévání stříkáním na listy ve večerních hodinách po parném dni), které jsou často příčinou vzniku padlí. Toto onemocnění může zlikvidovat při rozšíření celou rostlinu. Napadené části musíme zlikvidovat spálením a rostlinu ošetřit fungicidem.

Černá skvrnitost

Projevuje se tmavými až černými skvrnami na listech, které se rychle rozšiřují a nakonec splývají. Listy začnou schnout a opadávat. Prevencí je výběr kultivaru, který je proti skvrnitosti odolný. Vysaďte růži na vzdušné a slunné místo. Pokud se vám přeci jen skvrny na listech objeví, tak listy otrhejte, sesbírejte opadané a spalte je. Růži také můžete ošetřit přípravkem proti houbovým chorobám (fungicidem).

Rez růžová

Další onemocnění, které je způsobené houbou. Vyznačuje se oranžovými až oranžovočervenými ložisky výtrusů na listech na jaře, v létě listy žloutnou a na jejich spodní straně se vytváří žluté výtrusy. Na podzim jsou výtrusy černé. Nejúčinnější je prevence, tedy nákup odolné růže, mezi které patří růže pnoucí. V případě napadení houbou je účinný fungicid.

Šedá hniloba růží

Toto houbové onemocnění se vyskytuje na oslabených a poškozených částech růže. Projevuje se rychlou hnilobou květů. Je nutné zlikvidovat všechny napadené části růže. Prevencí je pravidelné hnojení, aby rostliny byly dostatečně silné a odolné.

Škůdci

Těmi nejčastějšími jsou mšice. Přirozenou prevencí je zdravý ekosystém vaší zahrady, ve kterém se daří slunéčku sedmitečnému, které mšice úspěšně zlikviduje.

Méně rozšířenými jsou:

pilatka drobná – listy jsou na jaře stočené do trubiček
čalounice růžová - včela samotářka vykusuje listy
pidikřísek šípkový - larvy se objevují na spodní straně listů, napadení se projevuje světlými tečkami na listech

Škůdce můžete zlikvidovat vhodnými chemickými přípravky - insekticidy. Proti mšicím existuje mnoho babských rad, patří mezi ně výluh z kopřiv nebo tabáku či mléčný roztok.

Sdílet: